Προφυλακιστέοι ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γ.Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογητικής διαδικασίας για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.

Επί 16 ώρες απολογούνταν ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της παράνομης νομιμοποίησης 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για τη σύμβαση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος Παπαντωνίου δέχτηκε περισσότερες από 100 ερωτήσεις για τη μίζα που φέρεται να έλαβε από τη γαλλική εταιρεία Thales, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για εφεύρεση ενός πρωτοφανούς σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο συνδέθηκαν τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» είπε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Για πέντε ώρες περίπου απολογήθηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία έδωσε εξηγήσεις στους ανακριτές Διαφθοράς, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών, ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, τις οποίες κατηγορείται πως έλαβε ο σύζυγός της.

Η κ. Κουράκου σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που της αποδίδεται.

Το επόμενο ραντεβού του ζεύγους είναι σε λίγη ώρα, στις 20.30 το βράδυ, ενώπιον της εισαγγελέως Αικατερίνης Τσιρώνη.

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέα, προκειμένου να αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *